Jag älskar hyacinter! När de dyker upp i butikerna så brukar jag hamstra. Jag gillar nämligen att gruppera dem i större mängder, så att det blir ett riktigt blomsterhav när de börjar att blomma. Här kommer mina bästa tips!

Hyacintvaser

inred med hyacinter
Foto: Strömshaga Vaserna hittar du här!

Jag har under några år hållit på med att samla hyacintvaser och har i nuläget fått ihop en ganska ansenlig samling. Hyacintvaser är verkligen en tjusig klassiker när det gäller hyacinter! Det som är extra fint med att placera hyacinterna i vas är att rötterna får synas. Det gillar vi växtnördar särskilt mycket! Ett tips är att leta på loppis efter gamla vaser, men det finns även en hel del nyproducerat som också är fint.

Se till att så försiktigt som möjligt tvätta bort jorden från rötterna, så att de inte går av i ivern att få dem jordfria. För det gäller att få bort jorden, annars blir vattnet grumligt och det blir inte så snyggt i vasen.

Placera gärna ett gäng vaser på en bricka för att rama in och skapa ett stilleben.

Mossa hyacintens bästa vän!

Foto: Strömshaga

Grön mossa passar verkligen fint till hyacinter. Använd mossa för att täcka hyacinterna i en kruka/glasburk eller gör en japansk kokedama och klä in hela löken i mossa.

The more the merrier!

Foto: Vanilla fly

Hyacinter gör sig väldigt fint många tillsammans, så fyll en stor skål eller vid kruka med så många hyacinter du får plats med. Det blir effektfullt när de väl blommar.

Vill du vara med i Pysselgummans mejlgäng?

I så fall får du ungefär ett utskick per månad. Där delar jag till exempel med mig av tips om växter och olika DIY-projekt, artikeltips från bloggen och en del nyheter från webbutiken. Inget spam, bara inspirerande och informativt innehåll.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.