Hur tar man stickling från Monstera?

stickling monstera

Monstera är en växt som varit populär en längre tid nu och trenden håller i sig. Det är en tacksam växt eftersom den är lätt att sköta och hyfsat snabbt växer sig stor. När den drar iväg och blir större kan det vara läge att ta sticklingar för att på sätt få fler fina Monsteror.

Men den som har testat att klippa av ett blad av Monstera och sätta i vatten och försöka få rötter vet hur omöjligt det kan vara. Bladet kan stå väldigt länge i en vas och se vackert ut, men rötterna lyser med sin frånvaro.

När du tar sticklingar av Monstera ska du istället kapa en grenklyka i toppen, se till att du får med en liten luftrot (se min teckning ovan). Luftroten behöver inte vara stor, det kan vara en liten pigg som sticker ut.

Sticklingen kan du plantera direkt i jord eller ställa i vatten ett tag för att ytterligare rötter ska utvecklas innan du planterar den. När du satt den i kruka och den börjar må bra så kan du ge den näring regelbundet så att den börjar växa till sig.

Tips från Pysselgummans webshop

  • Krukor och annat du kan behöva till dina sticklingar hittar du här.

Nyhetsbrev från Pysselgumman

Registrera dig för Pysselgummans utskick så får du nyheter från webbutiken och tips och trix från Pysselgummans Magasin rakt i mailboxen! Utskicken kommer ca en gång i månaden.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *