5 växter som renar luften.

Gröna växter är inte bara en mysfaktor i hemmet, de kan också gör en hel del för inomhusklimatet. De kan reducera koldioxidhalten och dessutom fånga upp skadliga partiklar som frigörs från möbler, golv/väggar och elektronik. Här kommer tips på några krukväxter som är extra bra i det hänseendet:

IMG_6600

Murgröna:

Murgrönan är en dekorativ växt som också är riktigt bra när det gäller att rena inomhusluften från skadliga ämnen. Det är en hyfsat lättskött växt, men viktigt att den inte torkar ut eller står för soligt då den lätt kan få spinnkvalster.

BV_17AW_114_high

Guldpalm:

Tar upp flera skadliga ämnen som kan finnas i hemmet, men gör även en hel del gott för luftfuktigheten. En bra idé kan var att placera växter där du har din arbetsplats och din dator, för att motverka torr luft och statisk elektricitet.

Spring_2016_102

Monstrera:

Suger upp med sina stora gröna blad upp oönskade ämnen i luften och producerar ny fräsch luft. Det här är en lättskött växt som kan växa sig riktigt stor.

affari_svärmorstunga

Svärmors tunga:

Vilket namn på en växt egentligen! Men den här växten tillhör en av de bästa för inomhusklimatet. Den kallas ibland även för sovrumsblomma eftersom den är så duktig på att suga upp koldioxid snabbt och luften frisk och fin. En lättskött växt som det ska mycket till för att ta kål på.

kruka_bergspotter

Ampellilja:

En lättskött växtklassiker som dessutom är riktigt duktig på att rena luften. Undvik att ha den direkt i solen, den trivs bäst i halvskugga.

Bra att tänka på när det gäller alla växter är att bladen bör dammas och duschas emellanåt för att behålla sina luftrenande och syregivande egenskaper.

Tips från Pysselgummans webshop:

Foto: (Uppifrån och ned) Affari, Janni Arnqvist, Bloomingville, Nordal, Affari, Janni Arnqvist.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *