Det är nåt visst med att pyssla med sina växter, det är meditativt och ett sätt att lämna världen utanför därhän för en liten stund. Mitt växtintresse har eskalerat det senaste året och nu har jag sticklingar mest överallt. De små rackarna är ju så fina i sig själva i en liten glasflaska eller vas. Mycket mer dekorativt än den mest storslagna bukett om du frågar mig.

Affari_väggvaser

Väggvaser från Affari

En dekorativ nyhet från svenska Affari är dessa väggvaser i glas som finns i tre storlekar. Väldigt effektfullt att placera några stycken i grupp.  Det passar förstås jättebra att stoppa en liten blomma i dem, men allra finast är att stoppa i sticklingar som väntar på att få rötter.

Nu sägs det ju att sticklingar bildar de bästa rötterna om man stoppar dem direkt i jorden och undviker omvägen via vatten. Men min erfarenhet är att det fungerar för alldeles utmärkt med de rötter som bildas när de står i vatten. Och så är det ju så snyggt under tiden.

Sticklingar hos Pysselgumman

Jag kan också tipsa om att jag har börjat sälja sticklingar i Pysselgummans webshop. När kylan kommer blir det svårt att skicka växterna, men ett tag till kommer sticklingar att säljas i butiken.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *