Det är nåt med vårljuset och lusten att ta tag i saker. Man vill göra fint. Dessutom är det ju så att allt det trista syns så mycket bättre i den starka vårsolen. Man ser plötsligt att fönstren är alldeles randiga av smuts och att växterna ser halvrisiga ut efter vinterns dvala. Lägg ett par timmar på att göra vårfint i fönstren, det blir en härlig start på den ljusare årstiden.

Putsa fönster och tvätta eventuella gardiner

Plocka ur allt i fönstren och putsa av dem. Dammtorka alla ytor. Har du gardiner i fönstren, så passa på att byta dem eller tvätta dem.

Plantera om krukväxterna

Efter en lång vinter behöver växterna få lite extra kärlek och omsorg. Plantera om dem så att de får ny frisk jord att växa i. Klipp bort det som är risigt. Nu kan du också börja ge dem växtnäring så att de får en extra vårkick och börjar växa ordentligt.

En fin krukhållare kom upp i mitt vardagsrumsfönster när jag vårstädade.

Arrangera och gör snyggt

När du ändå plockat ur fönstren kan du passa på att arrangera om. Tänk som du gör med andra stilleben, det vill säga gruppera och arbeta med olika höjder. Du kan till exempel använda böcker som en piedestal för att höja upp någon växt. Placera gärna in några andra vackra föremål för att bryta av bland alla växterna.

Tips på produkter

vårstäda i fönstren
1. Fönsterputsmedel från Maison Belle 2. Krukhängare från Affari 3. Kruka Elizabeth från Bergs Potter
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *