Att använda ättika i städningen är ett gammalt husmorsknep, som är bra till många saker. Här kommer några knep:

  • Ättika är väldigt bra som avkalkningsmedel Det kan vara kalkfläckar i duschkabinen eller på kranarna i kök och badrum. Späd ättikan med 3 delar vatten i en sprayflaska, spraya och torka av.
  • Ättika motverkar dålig lukt i kläderna. Har du något klädplagg där svettlukten inte försvinner i tvätten? Spraya det illaluktande området med ättika innan du lägger in plagget i tvättmaskinen och tvättar som vanligt.
  • Eftersom ättika suger åt sig dålig lukt, är det bra att använda även på andra ställen. Det kan vara kylen som, trots att du rengjort den, inte vill lukta riktigt bra. Ställ då in en liten skål med ättika blandat med citron så försvinner den dåliga lukten.
  • Ättika är antibakteriellt och passar därför bra till badrumsrengöring. Har du problem med t ex svartnade kakelfogar så spraya på ättika, låt verka en stund, gnugga med en svamp eller borste och torka av.
  • En skål med ättika blandat med vatten och en droppe diskmedel (för att ta bort ytspänningen) fungerar suveränt bra mot blomflugor och bananflugor. Vinäger fungerar också på samma sätt.

Tips från Pysselgummans webshop:

västerbottenssåpa

  • Från Västerbottenssåpa kommer det här härliga kitet för naturlig och miljövänlig städning. Det innehåller bikarbonat, vinäger, ättika och såpa.

Foto: Den översta bilden Janni Arnqvist.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *