Ett smart sätt att skapa ett harmoniskt stilleben är att använda en bricka. På så sätt samlar du i hop och “ramar in” dina saker och undviker på så sätt ett spretigt intryck.

VF-AW2016-170245_600x800

Tänk på samma sätt som du gör vid andra stilleben. Jobba med olika höjder, material och form för att skapa en spännande dynamik. En blomma i en sån här samling är en riktigt snygg kontrast.

Vanilla_Fly

Att samla ett gäng ljusstakar på en bricka blir också ett vackert stilleben. Det är snyggast om du tänker på samma sätt där. Alltså olika höjd, färg och form.

BV_17SS_47_high

Köksbänken brukar kunna vara en riktig stökfälla med alla möjliga attiraljer och burkar. Med en bricka går det från att vara rörigt till att istället bli ett snyggt stilleben.

Tips från Pysselgummans webshop:

  • Brickorna du ser på bilden överst i inlägget kommer från Affari. De är tillverkade i mässing med antik finish och passar perfekt för att samla ljusstakar/ljus på, men även till andra fina stilleben.
  • Hos Pysselgumman hittar du också massor av ljusstakar och ljuslyktor i olika modeller, som passar fint på ljusbrickan.

Foto: Det översta Janni Arnqvist, de två nedre Vanilla Fly, den nedersta Bloomingville.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *