Lackstång

Att dekorera paketen eller fästa ihop julkortskuverten med lack och sigill ger ett tjusigt uttryck med retrokänsla. Enkelt och effektfullt. Men den som har testat att lacka med stång vet att det krävs lite handlag för att lyckas, här kommer några tips hur du gör.

Tips på hur du lyckas med lackandet

 • Det är lätt att ha för bråttom och då spiller man lack överallt, så försök att ha lugna röreser.
 • Ha ett papper där du först testar några kluttar. Det tar ett tag innan man får till det perfekta sigillet så ha tålamod.
 • Använd dig av ett stearinljus när du värmer stången. Värm stången långsamt genom att snurra ovanför eller vid sidan av lågan. Undvik att stoppa stången i lågan, då blir lacket sotigt.
 • Det är lätt att lacket börjar droppa ned i ljuset, försök att hålla stången snurrande. När toppen börjar bli flytande så trycker du lackstången mot pappret du ska lacka och drar av lacket genom att snurra runt lackstången.
 • För att få en riktigt tjockt och fint sigill kan du ta flera omgångar lack på samma ställe.
 • Tryck ned lackstämpeln/sigillet i mitten av lacket och håll kvar en liten stund.
lackstång_röd_kuvert

Tips från pysselgummans webshop

Vill du följa Pysselgumman på Instagram?

0

2 kommentarer

 1. Använda lackstång…..
  Jag har alltid – i alla år – blött sigillet med tungan innan jag trycker den mot lacken. Detta för att det inte ska fastna lack och dra med sig när tar bort stämpeln.
  Men nu ser jag – du verkar ju kunna och har inte med något sådant moment – kanske har jag gjort det alldeles i onödan. Lite lustigt i så fall.
  /Björn Andersson

  1. Har man problem med att sigillet fastnar i lacket så är det säkert ingen dum idé att göra som du brukar göra!
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.