Nytt år. Det är skönt att inleda det nya året med att rensa undan papper och annat stök i arbetshörnan. För mig är det viktigt att skrivbordet inte är överbelamrat med bråte om jag ska få ro att jobba. Och har man som jag ett företag blir det enorma mängder papper. Nu har jag precis läst boken Förvara smart av Förvaringsdrottningen Paulina Draganja och insett att det inte är så dumt med en strategi för vilka papper som ska sparas och vart för att inte drunkna i papper. Här kommer några tips jag tagit till mig:

hub_aw17_196

  • Boka kontinuerligt en tid i kalender då papper ska gås igenom och läggas på sin plats. Eftersom jag får så mycket papper, försöker jag göra det en stund varje dag. För andra kan det räcka en gång i veckan.

brevstall_exmez

  • Skaffa bra pappersförvaring. Arkivskåp med hängförvaring, pärmar och mappar. Ett brevställ för inkommande post som ska gås igenom är ovärderligt. Till räkningar som ska betalas använder jag en clipboard och placerar dem i den ordning de ska betalas.
  • Ha pappersinsamlingen nära till hands så du kan kasta papper direkt när du går igenom dem, annars blir de lätt liggande även om de ska kastas.
  • Begränsa inflödet av papper i hemmet genom att bli mer digital. Jag konsumerar stora mängder inredningstidningar, jag behöver göra det för att hålla koll på trender. Men jag har slutat prenumerera på dem, jag läser dem via Readly i plattan istället. Sparar både pengar och miljö. Samma sak med dagstidningar och andra tidningar jag läser.

I Pysselgummans webshop finns en hel kontorskategori fylld av praktisk förvaring och andra nödvändigheter till arbetshörnan.

Foto: de två översta Hübsch, det nedre Janni Arnqvist.

0

1 kommentar

  1. Bra tips! Jag måste bli bättre på det där.
    Ska ta tag i det och skaffa bra förvaring så jag får ordning på skrivbordet. Lättare att komma igång då också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *