Känner du någon som är helt galen i växter? Då kommer några riktigt fina presenttips här.

Småvaser

En riktig växtnörd älskar att ta sticklingar och fyller snabbt hela hemmet med dem. Ett sätt att organisera sina sticklingar är att göra små stilleben och använda småvaser i olika storlekar och former. Det blir en uppskattad present. Vaserna på bilden kommer från Affari, som har en mängd varianter av söta vaser.

Glaskupa

Glaskupa

En glaskupa är perfekt för att boosta de små sticklingarna så att de snabbt utvecklar rötter. Dessutom otroligt snyggt att placera i ett stileben. Glaskupan kommer från Affari.

Bevattningsbubbla

G

Bevattningsbubblor är praktiska dels när man är borta ett par dar från sina växter, men också till lite känsligare växter som inte får torka ut. De här bubblorna i glas är dessutom så vackra att de blir som en liten skulptur i växten. Innan du sätter ner den fyllda bubblan i växten ska du vattna igenom växten ordentligt, när jorden torkar ut börjar bubblan släppa ifrån sig vatten. Den här varianten kommer från Affari och du hittar den här.

Lerkrukor

Fina krukor är en uppskattad present. I lera ska de vara, dels för att växtens rötter mår bra och kan andas men också för att en riktig växtfantast tycker att lerkrukor är snyggast och åldras vackert. De här krukorna kommer från danska Bergs Potter som tillverkar lerkrukor av mycket hög kvalitet.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *