Jag har många saker jag är rätt så nördig kring, pennor är en av dessa saker. Jag är extremt noga med vilken penna jag använder. Jag vet inte riktigt varför det är så viktigt, men jag gillar att skriva för hand och att kludda så pennan måste helt enkelt kännas rätt. Den ska vara skön att använda och resultatet måste bli snyggt.

Efter ihärdigt testande av alla möjliga pennor så hittade jag min favoritpenna för ett par år sedan, Pilot drawing pen. Och efter den dagen så hamstrar jag de där pennorna, jag brukar köpa på mig sisådär 10-15 stycken åt gången.

att_gora_lista_kludd_detalj_1
Pilot drawing pen har en stryktålig fiberspets och är perfekt att skriva med, men också riktigt bra till det vilsamma kluddandet.

bullet_journal_pysselgumman

Och till din egenhändigt ihopknåpade Bullet journal är den fantastisk!

pilot_drawing_pen_1

När det gäller storleken på pennspetsen så är 03 helt perfekt att skriva och anteckna med. Vill du rita så är det en god idé att utöka pennsamlingen med storlekarna 01 och 02 för att få till de riktigt fina detaljerna och kanske en 05 för lite kraftigare pennstreck.

Tips från Pysselgummans webshop:

Eftersom jag hela tiden utvidgar Pysselgummans “pysselkategori” så tänker jag att det är på tiden att jag tar in min egen favoritpenna i sortimentet.

  • Här hittar du Pilot drawing pen i alla storlekar på pennspetsen som tillverkas.
  • Pilot har även fina kalligrafipennor med både klassiskt avhuggen spets och penselspets. Den senare är min favorit, eftersom bokstäverna med lite övning blir mjukt avrundade precis som om du skriver med en pensel. Den är kanske som allra bäst när du använder den i illustrationer.

Foto: Pysselgumman

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *