I barnrummet blir det lätt drivor av leksaker och det krävs bra förvaring för att det ska vara roligt att leka. Leksaker i en enda röra blir inte skoj, man ser liksom inte skogen för alla träd. Hur ska man då tänka för att få till en bra förvaring?

bv_aw15_45_high

  • Förvaringskorgar eller förvaringslådor för leksakerna är A och O i barnrummet. Rafsa inte ihop allt i en enda stor korg på kvällen, ha istället flera olika korgar/lådor för olika typer av leksaker. Bilar i en korg, mjukisdjur i en annan, duplolego i en tredje osv. Jag har märkt att min lilla tjej tycker det är mycket roligare att leka om leksakerna inte ligger huller om buller, dessutom håller hon bättre ordning själv och plockar tillbaka på kvällen.
  • bv_aw15_47_highEn bokhylla av “tallrikshyllemodell” är snygg för barnböckerna. Dessutom blir det lätt att välja favoritboken när den syns bra.

img_5644

  • Öppna hyllor för leksakerna gör att barnet lätt kommer åt sina saker, ställ in korgar i hyllan om du inte vill att de ska ligga fritt. Hängförvaring på väggen är praktiskt för diverse småprylar som annars ligger och skräpar.

Tips från Pysselgummans webshop:

forvaring_barnrum

  • Korg med handtag från Bloomingville. Ha ett par stycken och dela upp leksakerna efter typ.
  • Hängförvaring från Färg och Form. Häng upp på en knoppbräda och använd för diverse småprylar.

Foto: de tre översta Bloomingville, det nedre Janni Arnqvist

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *