sticklingar

Nu har det vänt och ljuset återvänder! Det betyder att växterna efter en viloperiod börjar må bättre igen. Det betyder också att det är dags att börja pyssla om dina växter och ta sticklingar.

Hur tar man sticklingar?

De flesta sticklingar tar man genom att kapa strax under ett bladpar. Skala bort bladen längst ned och lämna ungefär 4-5 blad i toppen. I det här inlägget kan du läsa en mer noggrann genomgång över hur du går tillväga.

Ska man rota sticklingarna i vatten?

Hängande vas från Madam Stoltz

Många rekommenderar att du rotar din stickling direkt i jord, eftersom de rötter som utvecklas i vatten är av en annan typ. Min erfarenhet är att det fungerar bra både med vattenrotning och att rota direkt i jord. Så välj vad du tycker känns bäst. Jag rotar en hel del i vatten eftersom jag tycker det är så fint att ha sticklingar i småvaser och flaskor.

Sticklingar – ett bra sätt att få tag på ovanliga växter

Stickling Palettblad China Rose

Ett bra sätt att få tag på lite mer ovanliga växter är att köpa sticklingar av andra växtentusiaster. På Tradera finns det mängder av sticklingar till salu, några av de mest eftertraktade går för en hel del pengar, men man kan också göra fynd.

I Pysselgummans webshop finns också en del varianter av sticklingar till salu. De kommer att läggas upp lite längre fram i vår, när det är möjligt att skicka sticklingar med Posten utan att de fryser på vägen.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *