Vilka fördelar har en lerkruka?

  • Eftersom lera är ett organiskt material som andas så gör en lerkruka att växtens rötter mår bra och kan andas. Det är nästan omöjligt att vattna ihjäl en växt i en lerkruka (under förutsättning att den har dräneringshål i botten) eftersom överflödigt vatten dunstar bort.
  • En lerkruka håller år efter år och blir bara snyggare när den åldras och får patina.
  • Lerkrukor är oerhört vackra just eftersom ytan förändras och är levande. Jag kan inte tänka mig något fulare än en plastkruka, även om de flesta nog döljer plastkrukan med en ytterkruka av något slag.

Vilka fördelar har en plastkruka?

  • Har du svårt att hålla dina växter vid liv så kan det vara en fördel med plastkrukor, de håller kvar fukten i krukan bättre. Men risken är då istället att du övervattnar och så blir växten stående i vatten, vilket aldrig är bra.

Tips från Pysselgummans Webshop

Danska Bergs Potter tillverkar vackra krukor av den allra bästa toscanska leran. Växterna trivs och krukorna blir bara finare ju mer de används och åldras. Just den här krukmodellen heter Elizabeth och är en nyhet under våren 2018.

Krukorna från Bergs Potter fungerar lika bra att använda utomhus som inomhus.

Nyhetsbrev från Pysselgumman

Anmäl dig till Pysselgummans utskick så får du nyheter från webbutiken och tips och trix från Pysselgummans Magasin rakt i mailboxen.