Krukväxter att älska – Dr Westerlund.

Dr Westerlund tillhör de där gamla klassiska krukväxterna som fått en nytändning på senare år. Man ser den mest överallt i bloggar och instagramflöden. Det fina med den här blomman är att den är lättskött och att den är enkel att få nya skott ifrån.

IMGP4316

Sitt svenska namn har den fått av Dr Westerlund, en känd “nervläkare” som verkade under slutet av 1800-talet. Han rekommenderade sina patienter att ha den här blomman i sovrummet eftersom den sprider en sån härlig doft när man rör vid bladen.

Glaskupa_affari

Så här tar du hand om din Dr Westerlund:

  • Vill ha det ljust, men undvik direkt och starkt solljus.
  • Eftersom det är en pelargonsort så kan den vinterförvaras på samma sätt som andra pelargoner, dvs. torrt, svalt och frostfritt. Jag har mina året runt i fönstren och tycker att de trivs bra med det, men man måste beskära den hårt på vårkanten så att de inte blir risiga och fula.
  • Vattnas regelbundet. Men låt torka upp emellan. På sommaren dricker den mycket vatten, på vintern vill den ha mindre.
  • Ge den gödning under sommarhalvåret så växer den extra bra.

Förökning:

  • Dr Westerlund är enkel att föröka genom att du tar toppskott. Skotten är förstås snygga att ha i en vas med vatten för att de ska få rötter, men trivs allra bäst att planteras direkt i jord och låta den utveckla sina rötter där.

Från Pysselgummans webshop i bilderna:

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *