Ja jag tjatar ju lite om böcker, det ska erkännas. Men jag älskar verkligen böcker och kan helt enkelt inte låta bli (ibland funderar jag om jag inte borde haft en bokhandel istället)! Man ska naturligtvis inte köpa böcker enbart för att inreda med, böcker ska läsas i första hand, men har man några snygga i sin samling så kan man gott låta dem ta plats i inredningen.

img_5530

Som här. Ett par älskade volymer av Karen Blixen jag läste i min ungdom, och en praktfull bok av den fantastiska Selma Lagerlöf. Alldeles för snygga att drunkna bland alla andra böcker i bokhyllan, bättre att låta dem kliva fram och ta plats!

img_5538

Och vad sägs om bokstödet? Det är ju liksom pricken över i:et tycker jag! Den läsande apan kommer från Vanilla Fly. Förstås. De lyckas alltid göra de vackraste ting, men som alltid har de en cool twist.

booksupport_600x800

Sen kan ju också de snyggaste böckerna få agera “piedestaler” i dina stilleben. Ställ en blomma på (men var försiktig vid vattningen så du inte spiller och förstör din favoritbok!) eller någon vacker sak du vill framhäva.

I Pysselgummans webshop hittar du bokstöden monkey och chess, båda från Vanilla Fly.

Foto: Janni Arnqvist (de tre översta), Vanilla Fly (det nedersta)

0

2 kommentarer

  1. Hej, vart kan man hitta dem här böckerna? Jätte coola för inredning men hittar ingenstans på nätet. Jätte tacksam för tips!

    1. Jag har hittat mina böcker på loppis. Så mitt bästa tips är att hålla ögonen öppna och jaga runt i second hand butiker och antikvariat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *