Trenden med gröna växter i inredningen är hetare än någonsin och ju större växter desto tjusigare. En favorit som hållit i sig ett bra tag är att ha stora och buskiga Monsteras ståendes på golvet. Snyggt, men stora växter med stora blad blir gärna dammiga.

Förutom att dammiga växter inte är särskilt snyggt så är det heller inte bra för växten. Damm täpper igen växtens porer vilket försvårar att den tar upp syre och fukt som den ska.

Duscha dina krukväxter med blomspruta

Att regelbundet duscha sina växter betyder inte alltid att du måste stoppa in alla dina växter i duschen och spola av dem. För att hålla bladen rena och fräscha räcker det med att regelbundet använda en sprayflaska.

Ha en liten blomspruta till hands och duscha bladen en gång i veckan. Köp en fin sprayflaska så kanske du hellre lämnar den framme och på så sätt lättare kommer ihåg att ge växterna en omgång. Under vinterhalvåret, när vårt inomhusklimat är torrt och elementen står på och alstrar värme, kan du gärna duscha oftare.

Genom att duscha växterna regelbundet håller du dem dammfria och fina samtidigt som de får välbehövlig fukt.

Använd duschen emellanåt

Med jämna mellanrum är det bra att duscha av växterna i lite hårdare stråle i duschen. Det är bra för att förebygga ohyra. Gå särskilt nog igenom bladens undersida, det är nämligen där ohyran helst håller till. 

Produkter i bilderna

  • Krukorna från Bergs Potter. Förutom att de är vackra så är de bra för krukväxten i och med att de andas och transporterar bort överflödigt vatten.
  • Småvaser från Affari. Fina till samlingar av sticklingar och småblommor.
  • Sprayflaska i glas från Wikholm form.
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *