Trenden med gröna växter i inredningen är hetare än någonsin och ju större växter desto tjusigare. En favorit som hållit i sig ett bra tag är att ha stora och buskiga Monsteras ståendes på golvet. Snyggt, men stora växter med stora blad blir gärna dammiga.

Förutom att dammiga växter är otroligt fult så är det heller inte bra för växten. Damm täpper igen växtens porer vilket försvårar att den tar upp syre och fukt som den ska.

Duscha dina krukväxter

Att regelbundet duscha sina växter betyder inte att du måste stoppa in alla dina växter i duschen och spola av dem, tvärt om. Det är bättre att använda en blomspruta eftersom en duschstråle blir gärna för hård för växterna.

Ha en liten blomspruta till hands och duscha bladen en gång i veckan. Köp en fin sprayflaska så kanske du hellre lämnar den framme och på så sätt lättare kommer ihåg att ge växterna en omgång. Under vinterhalvåret, när vårt inomhusklimat är torrt och elementen står på och alstrar värme, kan du gärna duscha oftare.

Genom att duscha växterna regelbundet håller du dem dammfria och fina samtidigt som de får välbehövlig fukt.

Produkter i bilderna

  • Krukorna kommer förstås från Bergs Potter, det märke som jag tjatar så mycket om. Men det är helt fantastiska krukor så jag kan inte låta bli. Förutom att de är vackra så är de bra för krukväxten i och med att de andas.
  • Småvaser från Affari. Fina till samlingar av sticklingar och småblommor.
  • Sprayflaskan har jag köpt för nåt år sedan för en billig peng hos Lagerhaus. Just den här varianten verkar de inte ha längre, men jag har spanat in en liknande sprayflaska i glas hos dem som nästan är finare. Jag ska nog införskaffa en sådan också, man aldrig ha för många sprayflaskor!