Det är inte tu tal om att ljuset gör att kroppen spritter. Helt plötsligt vaknar man en timme innan alarmet går igång och vill bara upp och komma igång. Det är verkligen en underbar känsla! Här kommer några tips på hur du släpper loss sommarkänslan i hemmet:

img_1336

Storstäda och rensa:

Ett oöverträffat sätt att få en ny känsla i hemmet. Och ett billigt sätt dessutom! Det krävs faktiskt inte att man går ut och köper en massa nya saker, bara rensa bort allt onödigt därhemma så ser du helt plötsligt de vackra sakerna du redan har.

Byt ut kuddar och textilier:

Antagligen har du ett gäng som ligger i nåt skrymsle därhemma. Byt kuddar och gardiner mot lite ljusare färger och känn den lätta känslan sprida sig.

Putsa fönstren:

Det hör väl till storstädningen egentligen men är värt en egen punkt. Vårljuset brukar vara obarmhärtigt mot fönstren och de smutsiga fönstren gör att ett halvdant ljus silar in och gör att hemmet ser ut som i Lützens dimma. Det är kanske inte så kul att putsa fönstren, men det är värt mödan. Tipset är att investera i en riktigt bra batteridriven fönsterskrapa som suger upp smutsen samtidigt som du skrapar, det är värt pengarna. Resultatet blir bättre och det går väldigt mycket snabbare. Avsluta din fönstertvätt med att öppna några fönster och låta vinden svepa genom hemmet med vårluft, underbart!

BV_17XPRS_03_01_high

Växter inomhus:

Pyssla lite extra med dina växter. Köp eventuellt någon ny ljuvligt blommande växt. Annars planterar du bara sticklingar och driver upp lite härliga nya plantor av dina gamla godingar. Ett bra tips om du vill ha något nytt i fönstren, men inte vill köpa, är att byta sticklingar med en kompis. Ett perfekt sätt att få nya växter i fönstren utan att spendera en krona!

Planteringar utomhus:

Bland det härligaste inför sommaren är att planera vad man ska ha i sina odlingar utomhus. Ta en kopp kaffe och sätt dig i solen, ta fram anteckningsboken och börja planera dina stordåd i grönsakslandet. Även om inte hälften blir av så är det härligt att sitta och dagdrömma och planera!

Tips från Pysselgummans webshop:

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *