Barn har ju oftast en period då de älskar att klä ut sig, jag hade som alla andra en sådan period i barndomen och kan ibland som vuxen fortfarande känna en lust att ha tillgång till en riktigt bra utklädningslåda. Här kommer lite tips på saker som kan vara roliga att ha i samlingen av utklädningskläder:

IMG_1263

  • Fluffigt härliga klänningar och caper i tyll. Det där fluffiga som du får med tyll ger en oöverträffad utklädningskänsla, man träder in i en annan roll direkt. Jag kommer ihåg att jag som barn länsade mammas förråd av tyllgardiner för att använda dem som slöja i vilda prinsesslekar. En cape snor du antagligen ihop rätt snabbt själv om du är hyfsat sykunnig, en klänning kan vara lite knivigare.

Mouche_hattar_kronor

  • Hattar och kronor i alla möjliga modeller. Många varianter kan du trixa till själv av kraftigare guldigt eller silvrigt papper, med ett gummiband som håller kronan/struten på plats. För extra piff kan du lägga till en liten slöja av tyll.

IMG_1282

  • Olika typer av fespön är också mysigt. Enklare varianter gör du själv av guldpapper och en rundstav. Samma sak här, några tyllremsor gör spöt lite extra festligt och passande för en fe.
  • Generellt kan man säga om alla saker till utklädningslådan att ju glittrigare och längre bort från vardagen, desto bättre.

Tips från Pysselgummans webshop:

Jag har utökat min utklädningkategori för barn med ett riktigt fint litet franskt varumärke, Mouche. Här är det hög kvalitet och lyxig känsla som gäller. Alla produkter är designade i Frankrike och tillverkande för hand av europeiska producenter. Varje liten pryl är gjord för att hålla under lång tid och tillverkade av hållbara material.

  • Söta små caper med fluffig krage och ett yttre lager av tyll. Längst in mot kroppen ett lager av bomull. Dessa små skapelser är så fina att de gärna får hänga framme och bara se fina ut.
  • Glittriga fehattar och kronor, sydda i hållbar vinyl.
  • Stjärnstavar, sydda i vinyl med mjuk fyllning. Tyllremsor som ger en härlig fekänsla.

Foto: Janni Arnqvist

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *