När man plastbantar köket kanske inte diskborsten är det första man tänker på, det är kanske främst sånt som kommer i direkt kontakt med mat som man prioriterar. Men om du ändå ska byta diskborste, så passa på att köpa en i trä istället. Även om det inte är skadligt att använda en diskborste i plast så är det vettigt att tänka på att minska plastanvändningen för att på sikt bidra till minskad plasttillverkning.

Diskborste i trä

Den runda varianten av diskborste i trä har funnits en längre tid och är en borste som är pålitlig och bra. Just den här är tillverkad av den franske borstmakaren Andrée Jardin.

diska med Trädiskborste

Det här är en annan variant. En fin trädiskborste i oljad bok med ergonomiskt handtag av svängd modell. Borststråna är kraftiga och håller länge. Den är tillverkad av en tysk borsttillverkare, Redecker, som är en firma med gamla anor. En fin detalj på borsten är läderöglan för upphängning.

diskmedel miljövänligt

När du ändå är igång med ett bättre miljöval för disken så byt diskmedel till ett miljövänligt också. Diskmedlen från Maison Belle är ett bra val, de innehåller inga skadliga detergenter och doftar gott av naturliga essenser.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *