Jag väljer blomkrukor i lera alla dagar i veckan framför innerkrukor i plast i en ytterkruka. Det finns absolut vackra ytterkrukor, men det slår inte vackert patinerade lerkrukor.

Fördelen med blomkrukor i lera

En stor anledning till att jag väljer lerkrukor är som jag sa att det är så oerhört vackert och de blir bara finare ju mer man använder dem.

En annan anledning är förstås att växterna mår så bra i lerkrukor. Leran gör att det aldrig blir för tätt för rötterna utan att de kan andas på ett bra sätt. Visst, du måste vattna oftare när du planterar i lerkruka eftersom en del av vattnet dunstar ut genom leran, men en stor fördel är att det i det närmaste omöjligt att vattna ihjäl en växt i lerkruka. Övervattning är nämligen det vanligaste sättet att ta död på sina krukväxter.

Blomkrukor i lera

Krukor från Bergs Potter

Krukorna från Bergs Potter är tillverkade av den bästa leran i Toscana. De drejas för hand så hela processen är rakt igenom hantverksmässig och du får en kruka som är helt unik. Om du har köpt en kruka från Bergs Potter kan du vara säker på att den håller i många år och bara blir vackrare med åren.

Krukorna är gjorda för att plantera rakt i, inte att använda som en ytterkruka. Då mår växten som bäst. Faten är behandlade med silikon, vilket gör att du aldrig behöver vara orolig för att vattnet ska tränga igenom faten och skada underlaget. Blöt gärna igenom krukan ordentligt innan du planterar, så att du mättar den med vatten.

Tips från Pysselgummans webshop

I min webbutik har jag ett stort utbud av krukor i olika modeller och storlekar från Bergs Potter, du hittar dem här.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *