“Art skräcko” är mitt eget namn på en stil när man blandar in lite smått makabra element i inredningen. Inte nåt negativt alls, utan bara coola detaljer som gör att man hajar till.

IMG_5645

Som här, där man skulle kunna tro att det är en konserverad ödla i en av museum jarsen. I själva verket är det en av lilla Karins badleksaker, men folk rycker till och utbrister: “vad tusan är det där?!” De här burkarna är ju också den typen av glasburkar som man förr i tiden använde på naturhistoriska museer för att konservera diverse konstigheter, så det blir rätt effektfullt att stoppa ner nåt lite udda i dem.

Birdfeet candlesticks

Eller ta de här ljusstakarna i form av fågelklor från Vanilla Fly. Ganska makabra egentligen om man tänker efter, men så otroligt coola samtidigt. När jag först tog hem dem för ett par år sedan var det inget jättedrag i butiken efter dem, jag tror faktiskt man tyckte de var lite läskiga. Men nu. Jag fyller på lagret hela tiden och suget efter dem verkar inte avta. Allra läckrast tycker jag de blir med svarta ljus.

IMG_5712

Eller som här, en pappersfjäril som ser rätt autentisk ut. Ingen skulle väl få för sig att fästa upp äkta fjärilar nu för tiden. Men förr i tiden var det inte alldeles ovanlig att man hade sina egna skräckkabinett med diverse fjärilar och insekter uppnålade på tavlor. Urk. Dock snyggt när man vet att det är på låtsas.

Låt fantasin flöda fritt och skapa ditt eget “Art skräcko” med prylar från Pysselgummans webshop:

Foto: 1,2 och 4 Janni Arnqvist. Nr 3 Vanilla Fly.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *