Att pyssla med något är otroligt avkopplande och rogivande för en stressad själ. Det där med att fokusera på något kreativt när hjärnan spinner loss i en massa tankar gör att omvärlden bleknar bort för en liten stund. Här kommer några tips på pyssel som är härligt meditativa och får dig att varva ned:

pyssel_1

  • Målarböcker: De detaljrika målarböckerna för vuxna är en perfekt sysselsättning om man vill gå ned i varv, just för att alla de små fina detaljerna gör att man verkligen måste fokusera när man färglägger. I dag finns det en uppsjö av fina böcker att färglägga, allt från mandalas till oerhört detaljrika och fantasifulla motiv ur sagans värld.

prick_till_prick_4

  • Prick till prick för vuxna: Det här är otippat roligt och rogivande. Prick till prick kommer de flesta ihåg från barndomens pysselböcker, men det här snäppar upp pysslet till en mer avancerad nivå. 1000 pytteprickar att dra streck emellan och som till slut bildar någon välkänd byggnad från några av världens större städer. Och snyggt blir det också. Använder du en tunn svart tuschpenna när du drar strecken så kan du mycket väl sätta upp bilden på väggen som ett litet konstverk. Det finns också varianter av dessa böcker med kända konstverk och världens underverk.

origami

  • Origami/vika papper: Den japanska papperskonsten origami är en höjdare i pysselväg. Det finns en uppsjö av olika modeller med varierande svårighetsgrad, på Youtube kan du hitta en massa tutorials för att få hjälp att komma igång. Det finns också böcker du kan köpa, där både fina papper och instruktionsbok ingår. Av dina vikta pappersmästerverk kan du sedan göra en vacker mobil att hänga upp.

Kreativ_textning

  • Texta fina bokstäver: Det här är bland det roligaste jag vet, att kludda snygga bokstäver! Och det finns så många roliga tekniker man kan lära sig! På Youtube kan du hitta en uppsjö av bra tutorials när det gäller kalligrafi och textning och kikar du på Pinterest så hittar du också massor av roliga tips. Det du behöver för att komma igång är lite schyssta pennor i olika varianter, mer än så behövs inte.

bullet_journal_bocker_pysselgumman_1_beskuren

  • Gör din egen bullet journal: En bullet journal är det ultimata pysslet! Här strukturerar du din vardag samtidigt som du kopplar av och släpper loss din kreativa ådra.

Tips från Pysselgummans webshop: Här hittar du allt du kan tänkas behöva för ditt pyssel.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *