Älskade sommarstuga.

Som jag älskar den här tiden! Varje ledig stund tillbringar jag med familjen i sommarstugan och det är så otroligt vilsamt, trots att det är mycket pyssel med diverse som ska göras hela tiden. Stugan ligger vackert i skogsbrynet nere vid sjön, allt som oftast är sjön spegelblank, finns det nåt finare än en spegelblank sjö? På kyrkogården rakt över sjön ligger förövrigt min pappa, farfar och farmor (och en massa annan släkt) begravda. Det ger perspektiv på tillvaron att sitta och blicka över dit, ibland när andan faller på ror jag över med båten för att titta till pappas grav. Fint på nåt sätt.

Utsikt_kövra_redigerad-1

Mobiltäckningen är usel, för att ringa måste man för det mesta stå nere på bryggan, men det är kanske också det som gör att det är så rofyllt. Man befinner sig liksom bortom tid och rum. Denna helg har jag ägnat åt lite fix med småsaker.

P1020370

Målat en pall till lilla Karins rum. Grått, vitt och smutsrosa är huvudtema i hennes rum.

P1020372

Bäddat med nya fina linnesängkläder och en sängkappa i föräldrasovrummet. När man väl börjat använda linnesängkläder vill man inte ha något annat!

I sommarstugan har jag en helt annan stil än hemma i stan. Jag kör på vitt, med en och annan färgklick som livar upp. Loppisfynd upplandat med nya saker. Jag gillar verkligen de öppna hyllorna och att bara ha ett enkelt draperi framför bänkskåpet.

köksbild

P1020379

I övrigt är det rätt mycket grått och träfärgat mot vitt. Snyggt och vilsamt för ögat tycker jag.  Soffbordet, eller förvaringslådan kanske man hellre ska säga, ska jag däremot byta ut. Gillar det inte, ramlar bara ner en massa smulor i hålen när man sitter och mumsar. Och mumsar det gör man mest hela tiden när man är i sommarstugan.

0

1 kommentar

  1. Mysigt,,ser framemot midsommar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.