Restips #1 – Italien.

Jag älskar Italien, så är det bara. Man kan ha synpunkter på landet i en massa avseenden, men som resmål betraktat är det oöverträffat. Några av de bästa resorna jag gjort har gått till Italien, det gäller både resor med hela familjen och resor på tu man hand med min man. I Italien kan man liksom få allt, sol och bad, historia (som jag älskar) och fantastiskt god mat och gott vin ( som jag älskar ännu mer). Det Italienska köket är verkligen en favorit, jag är helt såld på italienska pastarätter, även om jag vet att det inte är bra för mig med kolhydrater. Men när jag är i Italien då unnar jag mig och njuter därefter.

Rimini_1Ett ställe som vi i familjen varit till ett flertal gånger är Rimini. Det är ett riktigt familjeparadis med långgrunda sandstränder och underbara små restauranger. Till och med strandhaken serverar ljuvligt god mat. Jag kan fortfarande frammana smaken av en underbar Pasta Vongole som jag åt på en sån enkel strandrestaurang. Rimini var populärt som chartermål i Sverige på 60-talet, men numera går det inga direktresor dit. Man får boka allt på egen hand, men det är ju inga problem, det blir oftast bättre när man kan välja hotell efter eget tycke och smak.

Rimini_miltonDet här hotellet, hotell Milton, har vi bott på ett par gånger. Men senaste gången vi var där så bokade vi faktiskt på ett mer lägenhetsliknande hotell. Italienarna må vara världsmästare på god mat, men frukost är inte deras starkaste gren (bortsett från det gudomliga kaffet!). Så det är inte så dumt att ha ett litet kök och kunna laga en egen schysst frukost. Dessutom tycker jag det är en härlig del av att vara i ett annat land att besöka deras matbutiker och insupa matkulturen mer direkt.

Som e-handlare har man liten möjlighet till semester, om man inte har anställda som kan rycka in förstås. Det är helt enkelt svårt att ta ledigt när man är ensam i företaget. Men på somrarna är handeln en aning lugnare och folk har mer förståelse för lite längre leveranstid. Så blir det sämre väder här hemma i sommar så blir det nog en vecka i Rimini, jag längtar verkligen dit nu.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *