Ju fler gånger jag besöker Paris desto mer vill jag åka dit igen. Det är en fantastisk stad att bara vara i, flanera runt och stanna till för en kaffe nånstans eller en bit mat på en mysig kvartersrestaurang.

Nyss hemkommen från inredningsmässan i Paris kommer jag på mig själv med att sitta och dagdrömma om nästa resa till den vackra staden. Det finns så mycket mer att se, så mycket ogjort.

Eiffeltorn_2

Jag har betat av alla stora turistattraktioner tidigare år, nu handlar det mer om att gå på djupet. Som att t ex botanisera i stadsdelen där man bor.

Poster_karta_paris

Vi bor för det mesta i de latinska kvarteran (området i den nedre halvan av kartpostern). Det är en stadsdel med mycket kultur, atmosfär och allmän mysighetsfaktor.

bistro-lestrapade

Här finns fantastiska små restauranger med gudomlig mat. Det är värt att ta sig tid att googla runt innan och kolla Tripadvisor både en och två gånger. Det är så lätt att hamna på nåt trist turisthak om man stressar ut med en mage skrikande av hunger.

Le_Pont_traverse_kollage

För boknördar som jag själv så finns många små bokaffärer med massor av atmosfär. Även om man inte läser franska (vilket jag inte gör) så är det härligt att gå in och insupa känslan av böcker. Just den här bokaffären är inte mycket mer än rummet man ser, men späckat från golv till tak av gamla böcker. Den ligger på 62 rue de Vaugirard, nära Parc Luxembourg.

Tips för att behålla Pariskänslan när du kommer hem:

  • Tänk att en turistig sak som ett litet Eiffeltorn i metall kan vara en sån snygg inredningsdetalj? Det piffar upp vilket stilleben som helst!
  • Gamla kartor över städer gör sig fint på väggen och Paris med sina myllrande gator gör sig extra bra. Snyggt och något att titta på och dagdrömma om nästa resa.
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *