I köket är hygienen viktig. Det är ju där du lagar all din mat, så det behöver vara rent och fräscht. Här kommer några tips på saker att suga tag i!
img_1336

  • Handen på hjärtat, när bytte du disktrasa senast? Disktrasan är riktig en bakteriehärd som man lätt glömmer att byta så ofta som man borde. Börja städningen med att byta till en ny, eller koka den gamla några minuter för att döda bakterierna.
  • Rengör ugnen. Köp ugnsrengöring, spraya låt verka i ugnsvärme och torka rent.
  • Städa ur kylskåpet. Släng gamla matvaror. Torka rent. Om det trots rengöring luktar unket i kylskåpet kan du ställa in en skål med ättika ett par timmar, pressad citron fungerar också bra för att ta bort dålig lukt.
  • När du ändå är i gång med rensandet, ta skafferiet också. Inte sällan hittar man något gammalt paket med gryn vars bäst-före-datum passerats för ett par år sedan. Inte så kul, sånt drar till sig kryp.
  • Gå över skåpluckorna med trasa och rengöringsmedel.
  • Gör rent bänk, diskho och kran. Har du problem med kalkavlagringar så finns bra miljövänliga rengöringsmedel för just det ändamålet.
  • Glöm inte att göra rent under diskbänken. Där brukar det bli rejält nedsmutsat av sopsortering och matavfall.
  • Micron glöms ofta bort. Ställ in en skål med vatten där du pressat i lite citron, kör på full effekt ett par minuter. Det luckrar matresterna som sedan går lätt att torka bort med en trasa.

img_0909I Pysselgummans webshop hittar du en hel städkategori fylld av de bästa städprodukter man kan tänka sig. Kika in och fyll på i städskåpet!

Foto: Janni Arnqvist

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.