5 avkopplande saker att göra för att varva ned.

Jag sitter så otroligt mycket vid datorn när jag jobbar med min webbutik att det är skönt att pausa från skärmen när jag är ledig. Att slösurfa som många gör för att koppla av blir mest jobb för mig, tentaklerna för att hänga med i trender och annat är ute för jämnan. Så när jag är ledig stänger jag ned och försöker vara kreativ istället. Vad kan man då göra om man har lite tid att slå ihjäl? Det här brukar jag göra:

Måla eller fixa nåt

Ganska ofta har man nån liten möbel som man funderat på om den inte skulle vara snyggare i en annan färg. Eller kanske skulle det där gamla skåpet bli snyggare med ett par nya knoppar? Eller så har du någon pryl som lite trasig och behöver limmas, eller en tavla som har väntat länge på att hängas upp. Det är härligt att ta tag i något lagom stort pyssel och känna sig nöjd när man fixat det.

Läs en bok

Böcker_3

Jag lyssnar rätt mycket på böcker, mest för att jag under vardagarna inte riktigt har tid att sätta mig med en bok. Det är alltid så mycket annat som ska göras, men med en ljudbok i öronen kan jag t ex städa och fixa med tvätten och ändå få ägna mig åt att läsa. Men när jag väl är lite ledig så är det otroligt avkopplande att få sätta sig med en fysisk bok och njuta av lugnet.

Spela spel

Backgammon

Visst är det härligt att ta sig tid och spela sällskapsspel med familjen. Denna sommar är det framförallt Uno som gällt i min familj, enkelt och roligt att spela och lätt att ta med sig. Ett annat spel som stått högt i kurs här hemma är backgammon. Kräver lite mer koncentration och skills, men är väldigt kul.

Testa ett nytt recept

248174

När vardagen snurrar på är det lätt att hamna i gamla hjulspår när det gäller matlagningen. Man kör sina klassiker helt enkelt. Men visst är det underbart att testa nya maträtter? Den här efterrätten har jag tänkt mig göra i sommar. Det är helt enkelt hemmagjorda cookies med en god glass emellan. Mums!

Ta ett bad och pyssla om dig själv

IMG_6624

Handen på hjärtat, hur ofta unnar du dig ett bad? Att tappa upp ett bad, fylla badkaret med ett härligt badskum, sjunka ned och låta tankarna vandra, det är så rogivande. Låtsas att du är på spa och pyssla om dig själv rejält med härliga krämer och god doft.

Produkter i bilderna:

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *