Akutstädning på 10 minuter? Här kommer ett par tips.

Ibland får man så lov att städa supersnabbt, kanske har man bara 10 minuter på sig innan gästerna står på trappen och ringer på dörren. Då gäller det att bara ta det värsta som verkligen sticker i ögonen. Här kommer en liten checklista som kan vara bra att ta till.

Toalett och hall är det A och O skulle jag säga.

  • Hallen är det första man, så rensa undan lite kvickt i hallen. Stuva undan i en garderob och ställ undan alla skor som dräller. Förhoppningsvis är det ingen gäst som öppnar en garderobsdörr och får ett klädberg över sig.
  • En ofräsch toalett för gästerna är inget kul. Rengör snabbt toalett och handfat och häng fram en ren handduk. Tänd ett doftljus!
  • Eftersom man med kort tidsmarginal knappast hinner dammsuga så skulle jag säga att mysbelysning är det viktigaste. Dämpa belysningen och tänd levande ljus, det döljer dammråttorna i hörnen. Har du tid så fiska med dig de största dammråttorna och släng i soporna.
  • Köket. Hinner du inte stoppa in disken i maskinen? Stuva ner i diskhon och fyll med vatten och diskmedel. Ser bättre ut än drivor på diskbänken och som om man är på gång. Torka av diskbänken.

Akutprodukter från Pysselgummans webshop:

  • Maison Belle är en underbar serie miljövänliga rengöringsprodukter från danska Isabella Smith, de doftar gott av naturliga eteriska oljor. När du torkar av ett bord eller en diskbänk med rengöringsmedlet så lämnar det en fräsch doft efter sig som varar länge. Perfekt för snabbstädningen.
  • Doftljusen från Yvelis är tillverkade för hand i Roslagen av naturliga ingridienser. De har alla finstämda och naturliga dofter, mycket praktiskt när man vill skapa lite fräschör kvickt.

Foto: Janni Arnqvist

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *