Tavelväggen, där man samlar sina favorittavlor i grupp, har varit populär ett längre tag. Det finns förstås en uppsjö av sätt man kan göra en tavelvägg på och smaken är olika när det gäller hur den bör se ut. Jag själv är rätt noga med att mellanrummen mellan tavlorna ska stämma och att det finns någon linje, jag tycker det blir oroligt för ögat annars. Här hittar du en bra guide hur du kan gå tillväga.

tavelvagg_vanilla_fly

Det knökiga är just det där med att få upp ramarna så det blir snyggt, men sen när tavelväggen väl är uppe så är det lätt att ändra uttrycket i rummet genom att byta bilder i ramarna. Mycket praktiskt.

vf-aw2016-170249_600x800

Något som är fint och som mjukar upp uttrycket i tavelväggen är att plocka in annat än tavlor i samlingen. Till exempel en spegel eller ett djurhorn. På den här anslagstavlan på min Pinterest hittar du en hel del inspiration för tavelväggen.

I Pysselgummans webshop hittar du den fina djuskallen och hjorthornet, båda från Vanilla Fly. Där hittar du även en uppsjö av olika posters och ramar som passar för din tavelvägg.

Foto: Vanilla Fly

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *