Här kommer en rapport från den första dagen på mässan Maison et Objet. På denna mässa måste man vara extremt välplanerad för att hinna med och kika på så mycket som möjligt, det är ett gigantiskt ställe. I år försökte jag att jobba mer med att vara välorganiserad för att hinna så mycket som möjlig. Lyckades väl så där under en timme eller två, sen vimsade jag runt som en yr höna i vanlig ordning.

notre_dame

Började med att försova mig så jag fick stressa ner till tåget. Härligt att bo alldeles intill Notre Dame.

Lemmeltåg till mässan

Ett lemmeltåg av människor från tåget på väg till mässan, svårt att missa vart man ska ta vägen.

P1020673

Själva mässområdet är gigantiskt, det är 8 hus som sitter ihop i en halvcirkel. Jag kan säga att man går en och annan meter under en dag.

vanilla_fly_coolabrudar

Bland de första montrarna jag besökte var förstås mina favoriter, Vanilla Fly. Världens coolaste och roligaste tjejer som står bakom företaget. Man blir liksom glad i hela kroppen när man pratar med dem! De har en massa läckra nyheter i år och jag har beställt hem det mesta.

IMG_1764

Bland mycket annat så köpte jag in de här fina amplarna, passar fint till lite mörkt och murrigt som kommer i år.

GLOBESNOIRS

BOCAUX_MUSEUM(1)

apoteksflaskor

En ny leverantör, som går lite i Vanilla Flys härligt skruvade anda, är franska Nomades Authentic. Där har jag köpt hem en massa glasbehållare, av den typen man hade på museum förr i tiden för att visa upp diverse knepigheter. Kommer att vara skitsnygga att ha för att visa nåt fint i ett stilleben. Kan vara samlingar av semesterstenar, snäckor eller någon fin liten drivvedsbit. Jag har verkligen letat efter den här typen av burkar/flaskor, så jag är jättenöjd.

IMG_1769

Förstås besökte jag danska Bungalow och gick bananas bland alla nyheter. De har kommit med riktigt fina marmorerade mönster på sin nya boxkollektion.

IMG_4736

Sen kan man undra vad jag fått för fnatt när det gäller utklädningskläder, för så klart hittade jag nåt roligt som jag bara måste ta hem. Franska Mouche tillverkar härligt unika ting för barn.

IMG_1770

Stilrena väggkalendrar från Octagon design, modell gigantiska!

madamstoltz_ljusstake

Besökte också min leverantör Madam Stoltz och hittade en fin ljusstake som jag ska ta hem.

Ett litet axplock av dagen, mer bilder kommer framöver. Nu är det dags för middag!