Hösten innebär inköpsmässor. Förra året struntade jag i Formex och åkte istället på den mycket större mässan i Paris, Maison et Objet. Det gav mersmak, så i år gör jag samma sak igen. Maken får följa i år igen, det är härligt att kunna förena nytta med nöje. Att efter en lång dag på mässan gå ut och äta på någon trevlig restaurang tillsammans. Parismässan är verkligen gigantisk så jag tänker försöka förbereda mig bättre innan denna gång och skriva upp nya intressanta leverantörer jag ska kika in hos. Här kommer ett axplock av vad jag tänkt spana in:

Octagon_design

Snygga och stilrena väggkalendrar från spanska Octagon design.

la_petite_papeterie

Jag är ju totalt nördig när det gäller skrivböcker och kontorsattiraljer, så jag ska definitivt titta in hos franska La Petite Papeterie.

BOCAUX_MUSEUM(1)

Hos franska Nomades Authentic hittade jag ett häftigt sortiment som påminner om Vanilla Flys underbart skruvade design. Bland annat är jag jättesugen på dessa Museum Jars som finns i flera storlekar. De imiterar gamla glasburkar man kunde och kanske fortfarande kan se på naturhistoriska museum. Så himla fina att fylla med blommor och andra fynd från naturen.

f1

a1

Vackra plädar och kuddar i tyger som tryckts med blockprintsteknik ska jag titta på hos Nayika Jaipur från Indien.

Det var en liten del av de nya leverantörer som jag vill kolla in. Sen ska jag förstås besöka alla mina vanliga leverantörer och se vilka nyheter som presenteras inför hösten. Jag ser verkligen fram emot början av september då jag får dra iväg!