Höstspaning om trender inför kommande mässa i Paris.

Det är återigen dags för höstens inköpsmässor och att spana in nyheter hos leverantörerna. Jag kommer som vanligt att besöka den stora mässan i Paris, Maison et Objet, och försöker så smått börja förbereda mig genom att titta igenom höstens kataloger. En liten kik i katalogerna från leverantörerna och man ser att en hel del trender håller i sig.

Bildkälla Bloomingville

Naturliga material. Vackert slitet trä i möblerna, korgar och mattor av rotting. Här en ganska ljus och skandinavisk miljö som fortfarande är trendig. Förövrigt måste jag säga att både tvättkorg och pall i den här bilden är väldigt fina.

Bildkälla Bungalow

Parallellt med det ljusa så kan man också se att det mörka och mustiga håller i sig. Sammet och mysiga mönster. Märk den yviga palmen i förgrunden. Hela bilden för tankarna till 1900-talets början, där de högborgerliga miljöerna var rätt mörka och överlastade av sammet och alltid med en yvig palm i blickfånget.

Bildkälla Vanilla Fly

Växttrenden håller i sig. Naturen får fortsatt ta plats inomhus, med växtmotiv på kuddar och tavlor. Dessutom blommor och grönt i vaser och krukor.

Jag återkommer med rapport om inköp från mässan i Paris.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.