Under jul och nyår kan det vara trevligt att lägga lite extra krut på att göra dukningen fin. Här kommer några tips på vad du kan göra för att piffa till bordet.

fall_2016_29

Foto: Nordal

  • Använd tygservetter. Tygservetter har väl mer eller mindre försvunnit, men det finns inget bättre enligt mig. Behagligt att torka sig med och ger en lyxig känsla till dukningen. Allra skönast att använda blir de om man torktumlar dem när man tvättat dem. Tvärtemot den där gamla traditionen med stenhårt stärkta servetter med andra ord.

christmas_2016_17

Foto: Nordal

  • Ta in naturen. Så här i juletider är det fint att lägga fram en grankvist med en lapp för bordsplacering. Under hösten kan det vara ett fint höstlöv och under sommaren en blomma. Snyggt och enkelt.

img_5440

Foto: Janni Arnqvist

  • Dekorera med blommor eller gröna kvistar. Använd många låga småflaskor/vaser istället för höga blomsterarrangemang, det är trevligt att kunna se varandra över matbordet.

hub_aw17_326

Foto: Hübsch

  • Levande ljus. Släck takbelysningen och satsa på mysig stämning med tända stearinljus istället. Ljusstakar i olika höjder är dekorativt.
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *