Jag tror jag berättat både en och annan gång om mitt boknörderi, jag läser ju massor och böcker är otroligt viktiga för mig. Och, det vill jag poängtera, jag tycker det är väldigt vackert med böcker i inredningen, men de måste betyda något! De får inte bara stå där, eller ligga för den delen, bara för att de är snygga och finns på alla möjliga Instagramkonton. Som de där Kinfolk-böckerna man ser precis överallt, hur fina de än må vara så tycker jag det känns rätt trist.

P1030427_redigerad-1

P1030433

Här en underbar bok jag precis köpt. Snygg, javisst! Men innehållet är ännu vackrare och mer betydelsefullt.

Boken We have a dream är ett otroligt ambitiöst projekt av fotografen Albert Wiking och skribenten Oscar Edlund, där de under 10 år fotograferat och intervjuat människor som bär en dröm om ett bättre samhälle. Kända och mindre kända människor blandas och resultatet blir otroligt gripande! Här finns Nelson Mandela, Zara Larsson, medlemmar ur Pussy Riot och en mängd andra personer från hela världen.

P1030431

Och Malala, denna fantastiska person som känns som världens modigaste och som gjort så mycket för flickors rättigheter i Pakistan.

En Coffe-table-bok som betyder något!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *