3 tips för ett skönare sovrum.

Vi spenderar mycket tid i sovrummet och därför kan det vara värt att lägga lite tid på att få till ett skönt rum där du verkligen kommer till ro.

1. En inbjudande säng

Satsa på att göra sängen riktigt inbjudande med många lager av kuddar, täcken och plädar i den färgskala du bestämt dig för. Själv har jag rensat förrådet och slängt alla gamla trista sängkläder och köpt ett par uppsättningar av sängkläder i linne som jag verkligen tycker om.

Vill du ha tips på hur man bäddar snyggt med kuddar så kan du läsa det här.

2. Krukväxter för stämning och bra luft

Krukväxter gör mycket för att skapa en härligt avkopplande miljö, men de gör också susen för luften.

Fredskalla (bild 1) är faktiskt en av de allra bästa växterna när det gäller luftrening. Den tar hand om en hel del olika giftiga partiklar i luften. Ampellilja (bild 2) och Elefantöra (bild 3) är inte fullt lika fantastiska men har förmågan att bryta ned flera giftiga ämnen. Om du vill veta mer om vilka växter som är bäst som luftrenare så kan du läsa om Nasas “Clean air study” här.

3. Rensa bort störande saker

Det här är nåt som jag verkligen tagit till mig. Jag har småbarn och sovrummet blir lätt belamrat av diverse leksaker och böcker och det stör min kvällsro har jag insett. Nu har jag rensat ut och håller efter så att det inte ska rota till sig.

Håll efter så att det inte bildas klädhögar och undvik att samla en massa tidningar.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *