Önsketrend 2018 – nördens återkomst.

Vad är nytt på trendhimlen? Det är en ganska ointressant fråga egentligen, man ska ju gå på den linje som man själv gillar. Men det är inte alldeles enkelt, det klart man sneglar på trender och påverkas av andra.

Här kommer ett par saker jag skulle vilja se mer av 2018 och ett par saker jag vill se mindre av.

Mera nörderi kring växter

Det senaste året har hemmen verkligen grönskat i alla sociala flöden. Det är en härlig trend som jag verkligen gillar, det gröna adderar ju så otroligt mycket trivsel till ett rum. Det är dessutom en väldigt avkopplande sysselsättning att fixa och dona med sina växter.

Det är också häftigt med den rörelse av växtnörderi som börjat bubbla upp. Facebookgrupper där är man byter ovanliga sticklingar, pysslar och duttar med sina små växter och ger varandra goda tips och råd utan att skriva varandra på näsan.

Fram för mer grönskande oaser och växtnörderi 2018!

Det jag önskar mig mindre av är bulliga vaser fyllda med “fredagsbuketter” som visserligen är fina men som vissnar efter bara ett par dagar. Det är minst lika fint med sticklingar på tillväxt i småvaser och känns mycket bättre.

Boknördens återkomst

Högt upp på min önskelista står att att läsandet ska öka, helst vill jag se en bok i varje människas hand. Jag tror nämligen att bokläsande gör människor mer reflekterande och på så sätt bättre som människor.

På inredningsfronten vill jag se hem med bokhyllor där det syns att människor faktiskt läser sina böcker. Det är underbart med böcker i inredningen, men inte bara som någon dekorativ detalj. De måste betyda något.

Det jag önskar mig mindre av 2018 är bokhyllor fyllda av böcker med ryggen in mot väggen. Vilken galen sak! Bättre då att skaffa en boktapet om böckerna har så liten betydelse och man vill ha ett enhetligt och lugnt uttryck. Mindre även av Coffee table-böcker som ingen någonsin bläddrat i och som enbart ligger framme för att se snygga ut.

Produkter i bilderna:

  • Den underbara grå krukan i bilden är en alldeles ny modell från Bergs Potter som heter Elizabeth.
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.