Som ensamföretagare gör jag tusen saker under en dag. Jag tänkte att ni skulle få följa med under en vanlig dag hos Pysselgumman.

07.30 

morgonstart

Jag äter nästan alltid frukost på lagret och börjar dan med en kopp cappuccino och en macka gjord på nötbröd eller en bit fröknäcke. Sätter mig framför datorn och kollar igenom dagens ordrar och besvarar en del mejl.

07.50 

Sätter igång med dagens orderpackande. Eftersom det är måndag så är det en extra intensiv packdag, många nätshoppar på helgerna (speciellt söndagarna är bra dagar för shopen)..

08.30 

lagerleverans_beskuren

Dörrklockan en trappa ner plingar. Springer ner och möts av DHL som lämnar ett par pallar med saker till Pysselgumman. Kvitterar och tänker att pallavplockningen får vänta tills jag packat klart de flesta av ordrarna.

08.40 

P1020183_redigerad-1

Jobbar vidare med packandet och har P1 morgon i lurarna, jag är beroende av nyheter och gillar att lyssna på ett par timmars nyhetsfördjupning på morgonkvisten. Senare under dagen brukar jag ha en bok eller musik i lurarna. Emellanåt plingar datorn till och Pysselgumman får nåt mejl eller Facebookmeddelande som måste svaras på. Och så ringer en leverantör och vill kolla av en beställning. Packningen blir lätt lite uppstyckad.

11.30

Äter en inte så fancy snabblunch bestående två kokta ägg med smör, men vad gör man när man glömt lunchen hemma och inte har tid att dra iväg nånstans. Kollar lite Instagram och inser att jag är alldeles för slö med att uppdatera mitt flöde. Måste skärpa mig.

11.45

Fortsätter packandet av leveranser. Jag brukar ligga på ungefär en 6-8 ordrar i timmen. Många beställer ju porslin och keramik och det gör packandet lite mer tidskrävande eftersom det är så ömtåligt och frakten inte alltid är snäll mot paketen.

14.30 

Posten kommer förbi och hämtar dagens skörd av paket. Samtidigt tar jag itu med att köra in morgonens DHL-leverans. Börjar packa upp några av lådorna. Hinner inte med så många innan det är dags att dra iväg.

15.45

Åker förbi företagsposten och lämnar dagens varubrev. Kör sen raka spåret till förskolan och hämtar min solstråle. Leker en bra stund hemma i trädgården och struntar i att jag har en massa jobb kvar att göra och tänker att jag kan sätta mig ikväll och lägga in de nya artiklarna i webshopen.

IMG_1401_redigerad-1