Jag vet inte om ni märkt det, men jag har bytt spår lite grand i butiken.

Jag har ett längre tag känt ett ökat behov av att växla ned. Min webbutik behöver inte växa och bli stor, istället tänker jag att den ska hålla sig på en lagom nivå för att det ska vara roligt och ge en liten inkomst. Det är inte de stora slantarna jag är ute efter, utan egentligen mer tid. Jag vill kunna njuta av annat än jobb också.

Hemflytt av lager. Jag hade tidigare ett 150 kvadratmeter stort lager där jag fick plats med massor av prylar. Sedan ett år tillbaka har jag tagit hem lagret till en liten byggnad på tomten där jag bor. Från 150 kvadrat till kanske en fjärdedel. Det betyder att jag har rensat ut bland produkter jag lagerhåller. Färre produkter, men mer av sådant som snurrar och inte är slit och släng.

Annat sortiment. Krukväxter har blivit min nördiga passion och jag tror att det märks i butiken. Jag köper in mer av sånt som hör till krukväxter än förut. Dessutom säljer jag ju en del sticklingar, något jag tänkt utöka nästa vår bara jag får ordning på Jordbruksverkets nya krav för yrkesmässig försäljning.

Sammantaget kan det här vara något av det bästa jag gjort. Jag gillar verkligen att jobba hemifrån, det ger full kontroll över dagarna och en obeskrivlig känsla av frihet.

Vid sidan av min webbutik jobbar jag även en del som skribent åt andra på webben. Jag gillar verkligen att skriva och jobbet kan göras lite var som helst. Det passar med andra ord perfekt in i min nya downshiftade tillvaro.