Pysselgummans Magasin

Inredningsinspiration och köptips från Pysselgummans webshop. Nya tips och trix varje vecka!

5 år med Pysselgumman.

Ibland fattar jag inte vart tiden tar vägen, tänk att det är 5 år sedan jag startade mitt företag! Men Pysselgumman idag är inte vad det var från början. När jag startade Pysselgumman var tanken att jag skulle syssla med uthyrning av semesterlägenheter i Åre och det är något jag inte gör längre

IMG_1237

Jag har alltid haft ett stort intresse för inredning och att renovera själv, jag är rätt pysslig helt enkelt. Så det hela började egentligen med att vi hade en lägenhetsdublett till vår egen Årelägenhet som vi tänkte hyra ut. Lägenheten var i 80-talsstil med furu precis överallt, så jag sög tag i att budgetfixa till den med rätt enkla medel. Lite fräsch målarfärg på väggar, skåpluckor och lister, ett nytt golv, nytt kakel och nya bänkskivor i köket och sen en massa piffande på det. Så himla roligt! En typ av före-bild, fast i vår egen spegelvända lägenhet, hittar du här.

Kök_åre_budgetfix

Här är det mesta klart, förutom att spis och fläkt inte hunnit bli utbytta. Kaklet jag använt till köket blev över efter en badrumsrenovering hemma. Kul att använda det man har!

Uthyrningen gick fint och lägenheten blev uppskattad av gästerna. Så då bestämde jag mig för att köpa en lägenhet till och ett år senare ytterligare en lägenhet. I samband med att jag gjorde i ordning lägenheterna började jag kontakta leverantörer för vissa favoritvarumärken. Kändes så dumt att gå och handla i inredningsbutiker när jag kunde gå direkt på leverantörerna och få tillgång till ett större utbud.När jag väl var i det läget började tanken gro på att starta en webshop och där jag kunde sälja mina favoritprodukter. Hur svårt kan det va att lyckas på nätet liksom? Ojoj vilken naiv syn jag hade på e-handel! När jag väl kommit smugit igång verksamheten insåg jag att nätet kan jämföras med en gata med 1000 affärer som säljer precis samma sak, att synas bland alla dessa är verkligen en utmaning.

Gamla_lagret_ny_redigerad-1

Första lagret hemma i källaren, ja det gick ju det med.

I början hade jag lagret hemma i källaren. Det funkade fint så länge jag inte så många produkter. Jag hade ju i ärlighetens namn inte så många ordrar i början heller. Jag kommer så väl i håg glädjen när de första ordrarna ramlade in, tänk att de hade hittat till lilla mig! Nåväl, antal beställningar ökade sakta men säkert och till slut var källaren helt enkelt för liten. Samtidigt kände jag att uthyrningen inte var lika kul längre, det var liksom inte så skoj att både veckodagar och helgdagar blev till jobb. När övriga familjen var ute och åkte skidor på helgerna så städade jag lägenheter och fixade och donade för nästa uthyrning. Så jag la helt enkelt ned uthyrningsverksamheten för att istället satsa helt på webbutiken.

packplats_lager

Efter en mellanlandning i en annan källarlokal har jag nu bytt upp mig till ett rejält och ändamålsenligt lager. Här har jag gott om plats och kan jobba på riktigt. Under hela perioden har jag jobbat som gymnasielärare parallellt, men i takt med att verksamheten har vuxit har det blivit ohållbart att jobba på flera håll. Nu har jag äntligen kastat loss och ägnar mig helt och hållet åt företaget. Läskigt, men härligt! Jag är glad varje dag jag går till jobbet och söndagsångesten, som alltid fanns där förut, är som bortblåst. Och även om jag numera nästan aldrig är ledig och kan sakna sommarloven, så njuter jag varje dag!

Pysselgummans webbutik hittar du här.

« »

© 2020 Pysselgummans Magasin. Tema av Anders Norén.