tutu-4

Foto: Ninnie Södergren Levande foto och Design 

De flesta barn tycker om att klä ut sig. Jag minns hur jag som liten älskade att vara hos en kompis som hade en hel kattvind full av vackra gamla vintageklänningar med tillhörande accessoarer. Vi kunde hålla på och klä ut oss i timmar.

Utklädningskista

Ett enkelt sätt att göra sina barn glada är att fixa en utklädningslåda. Har du en gammal koffert eller kista som står och dammar någonstans så blir den perfekt till ändamålet, annars funkar nästan vilken låda eller förvaringskorg som helst. Jag har hittat en nytillverkad kista på loppis för en billig peng som jag fräschat till med färg, man vill ju inte gärna ge sig på att förstöra nån antik sak.För prinsessklänningarna funkar en klädställning från IKEA eller bara en fin krok på väggen bra, de är ju så söta att de gärna får hänga framme.

Vad ska man ha i lådan?

IMG_3845_2

Foto: Janni Arnqvist

Bara fantasin sätter gränser för vad man ska ha i utklädningslådan, men generellt kan man väl säga att ju glittrigare desto bättre. Finkamma loppisar efter gamla fina klänningar och glittriga accessoarer. Kolla in de stora varuhusen när det är rea och titta i mormor och morfars gömmor efter roliga saker. Hattar, gamla handväskor, skojiga glasögon, blingiga smycken och färgglada scarfs och slipsar brukar vara roliga att leka med.

Roliga utklädningssaker hittar du också hos Pysselgumman, som numera har utklädningskläder och prinsessklänningar för barn i sortimentet.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *