Det är mysigt att samla alla sina små reseminnen på ett och samma ställe och göra en egen resedagbok. Det kan handla om en biljett till tunnelbanan, ett kvitto från en härlig middag på en restaurang eller en inträdesbiljett till något museum. Kort och gott sådana småsaker som brukar följa med hem i handväskan, men som man inte riktigt vet vad man ska göra med.

Resedagbok

Klistra in dina minnen med några kommentarer till, så skapar du en härlig minnesbok att gå tillbaka och kika i. Plocka gärna med några fotografier och någon spontanskiss. Resultatet blir nästan som en personlig reseguide, fylld med tips på härliga ställen att besöka.

Resedagbok_diy_4

Det här behöver du till din resedagbok:

  • En medelstor anteckningsbok (typ A5). Helst med blad av tjock fin kvalitet, det ger lite mer exklusiv “bokkänsla”.
  • Washitejp är en tejp tillverkad av papper som är trevlig att använda när man klistrar in saker. Dels så är tejpen snyggare och dels så kan du lätt ta loss tejpen och flytta om den utan att det blir fula märken i pappret.
  • Bra pennor för att skriva och kludda någon illustration.
  • En samling reseminnen. Den obetydligaste lilla biljett från senaste resan blir fin i din resedagbok med en kommentar till.

Tips från Pysselgummans webshop:

Plocklista_reseguide_diy

  • De allra finaste anteckningsböckerna (den variant jag använt till min resedagbok) är helt igenom handgjorda och kommer från det lilla franska företaget Èlam. Pappret är tjockt och av mycket hög kvalitet och passar bra när man både ska klistra in saker, skriva nåt och kanske skissa.
  • Annars finns fina anteckningsböcker från Bungalow. Även de är handgjorda och sköna att använda, men pappret är av enklare kvalitet.
  • Washi-tejp att klistra in bilder med.
  • Enligt mitt tycke kommer de skönaste pennorna från Pilot och heter Drawing pen. De är bra både för att skriva med och använda till skisser. Jag använder storlek 01 till 03.

Foto: Det översta Janni Arnqvist, övriga Pysselgumman

0

1 kommentar

  1. Hur kan man börja med sin resebok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *