Nu börjar katalogerna för vårsäsongen 2020 dyka upp. Även om det är mitt uppe i jul- och nyårshelgen så är det rätt mysigt att låta sig inspireras.

Jag har inte bestämt mig ännu för vad jag ska köpa in, det måste liksom värka fram, men här kommer i alla fall ett par fina knoppbrädor jag bland mycket annat hittade hos danska Bungalow.

Knoppbrädor från Bungalow

Jag gillar verkligen Bungalow och deras fina produkter. De har en sund filosofi och designar skönt bohemiska saker. Problemet med att köpa in från Danmark är att alla produkter blir så himla dyra i och med att kronkursen är som den är. Ligger produkterna i överkant i pris redan innan så gör det faktum att den danska kronan är så dyr att det blir svindyrt. Så även om jag gillar de här knoppbrädorna som finns i massor av tjusigt matta färger, så kommer jag inte att köpa in dem. De blir faktiskt orimligt dyra för konsumenten.

Billig knoppbräda som jag målat. Vas från Affari jag knutit ett lädersnöre runt.

Nu behöver man inte hänga läpp för det. Det finns billiga träfärgade kroklister att få tag på hos större butikskedjor här hemma i Sverige och det är ju lätt att måla själv!

Brädan på bilden ovanför målade jag i somras. Jag gillar att blanda till färgen själv för att få precis den nyans jag vill ha. Dessutom behöver man bara fixa till precis den mängd färg man behöver. Inget onödigt spill med andra ord.

Panellack och pigment, allt du behöver för en lyckad färgblandning.

Till färgblandningen behöver du vattenbaserad panellack och färgpigment. Panellack ger en snyggt matt färg. Till den grå färgen har jag använt titanvitt och bensvart pigment. Det går varken åt mycket panellack eller pigment. På sin höjd behövs en halv deciliter panellack till en liten hängare och en tesked titanvitt och ett uns bensvart (beroende på hur grå du vill ha färgen).

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *