Det är säkert fler än jag som kommit hem från semestern med en påse reseminnen som barnen samlat ihop och som bara “måste” få följa med hem. Det kan vara diverse snäckor, fina stenar eller sand från favoritstranden. Vad ska man göra med dessa reseminnen? Att slänga dem går förstås inte eftersom barnen mest troligt vaktar noga på sin skatt och att placera ut dem lite här och där ger ett ganska rörigt och skräpigt intryck. Man ser liksom inte skogen för alla träd.

Mitt tips är att samla dem i fina glasburkar och göra ett stilleben av dem, det blir estetiskt och ger ett harmoniskt intryck. De här snäckorna har min 5-åring plockat med sig från stranden i Trouville, Normandie. Efter en avtvättning fick de åka ned i den här fina glasburken från Affari.

Fina glasburkar kan man ibland hitta på loppis för en hyfsat billig peng. Mina favoritburkar är annars de här genomskinliga glasburkarna av gammaldags apotekstyp.

Tips från Pysselgummans webshop

Från Affari kommer apoteksburken på bilden och de finns i många olika storlekar som passar alla möjliga varianter av reseminnen. Dessa burkar är dessutom “foodsafe”, vilket betyder att de också passar perfekt till förvaring av diverse torrvaror i köket.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *