DIY – Gör en bok över dina reseminnen

I dessa dagar när vi får nöja oss med att hemestra kan längtan efter att få resa ut i världen bli stor. Ett sätt att njuta av resor du redan gjort är att skapa en bok med dina reseminnen. En bok att klistra in bilder, restaurangkvitton, biljetter och annat man råkar ha kvar från en härlig resa.

bok reseminnen

Jag använder mig av en handbunden anteckningsbok från Élam books, som är ett litet bokbinderi som ligger i centrala Paris. Det är bara jag och en butik till som säljer dessa unika anteckningsböcker i Sverige, här hittar du dem i min butik.

Jag har inventerat bilderna i datorn från den senaste Parisresan förra hösten och framkallat dem hos Smartphoto. Jag tycker det är snyggt med vit kant runt fotona, det ger lite retrokänsla.

Sen några biljetter, kvitton från en favoritrestaurang och annat smått och gott. När jag klistrat in skriver jag små kommentarer med upplevelser intill.

För mig känns det viktigt att verkligen komma ihåg resor och upplevelser. Det är så lätt att bara jaga vidare efter nästa upplevelse, utan att låta det få sjunka in. En resedagbok, eller reseminnesbok, gör att kommer ihåg och återupplever resor du redan gjort.

Vill du fräscha upp en anteckningsbok med trist omslag så hittar du tips i den här bloggartikeln.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *