bullet_journal_bocker_pysselgumman_2

Vad är en Bullet Journal?

Termen kommer från bullet point som är engelska för “korta kärnfulla meningar”. En bullet journal är en blandning mellan en planeringskalender, att-göra-lista och en dagbok som du gör själv. Istället för att använda en förtryckt kalender så pysslar du ihop din egen och får den härligt personlig och precis som du vill ha den. Här kan du lägga in ditt veckoschema, dina långsiktiga mål, böcker du planerar läsa eller läst och skriva ned alla dina varianter av listor. Allt samlat i en och samma bok. Dessutom är det ett härligt tillfälle att skapa om du är lagd och det pyssliga hållet och gillar att kludda.

bullet_journal

Hur gör man då en Bullet journal?

Ja, bara fantasin sätter gränser och man behöver inte vara så styrd som i guiden ovan. För egen del tycker jag det känns roligare att skapa utifrån eget huvud, men till att börja med kan det vara bra att få lite tips om hur man kan göra. Det finns otroligt mycket inspiration att hitta på t ex Pinterest och det finns även en svensk hemsida som ägnar sig åt fenomenet.

Vad behöver man?

  • En blyertspenna för att skissa. Köp en bra stiftpenna och stift med bra mjukhet.
  • Några riktigt schyssta svarta tuschpennor med varierande bredd på spetsen (01 till 05 av märket Pilot drawing pen är mina favoriter). De är både perfekta att skriva och skissa små detaljer med.
  • Pennor med penselspets för att göra snygga snirkliga bokstäver.
  • Färgläggningspennor om man vill skapa detaljer i färg, om det ska vara tusch eller torra pennor av akvarelltyp är en smaksak. Själv är jag en rätt svartvit typ och undviker oftast färg.
  • Linjal för att få till raka linjer.
  • Anteckningsböcker. Vissa vill ha rutade böcker för att få stöd för linjerna, själv föredrar jag olinjerade böcker eftersom det blir snyggare och det går att skapa mer fritt. De bästa anteckningsböckerna enligt mig är dessa från Bungalow, helt perfekta små skissböcker med lagom antal sidor.

Tips från Pysselgummans webshop:

tips_bullet_journal

  • Ett pennset till färgläggningen, med många olika färger och med bra mjukhet i stiftet, hittar du här.
  • Anteckningsböckerna från Bungalow har perfekt format och har blanka sidor som passar bra för din Bullet Journal. De finns både med enfärgad utsida och marmorerad utsida.
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *