Ja, jag går vidare i det här spåret med att summera året ur diverse vinklar. Jag tittar inte så mycket på TV, man hinner ju inte det med ett intensivt jobb och en 4-åring och en tonåring på det. En timme per kväll blir det väl max och då vill jag se nåt riktigt bra. Thank God för alla streamingtjänster som gör TV-tittandet så enkelt och med förvånansvärt många välproducerade serier att välja bland. Här är Pysselgummans favoriter från året som gått:

Midnattssol

En fransksvensk serie producerad av SVT. Så himla spännande och så snyggt gjord! Jag gillar att miljön i norra Sverige får utgöra fond för den här serien, det passar otroligt bra till en spänningshistoria av den här typen. Det är samma sak när det gäller böcker. Jag tycker en deckare blir extra bra i en norrländsk miljö, gärna med mycket känsla av kyla och snö (t ex Åsa Larssons böcker). Det som är synd med SVT är att avsnitten inte ligger kvar så länge, så har man missat den här serien vet jag inte om det går att se den längre.

Follow the money

Danskproducerad serie som visades på SVT. De kan ju det här med serier i Danmark och som alltid fantastiskt skådespeleri. Det här är en iskallt spännande historia med ekonomisk brottslighet som vinkel.

The Crown

Netflixserie om drottning Elisabeth, där första säsongen handlar om hennes första tid som regent i samväldet. Den här serien ger ett intressant inifrånperspektiv på efterkrigstidens historia.

House of Cards

Fortfarande efter 4 säsonger så håller den här Netflixserien om paret Underwoods tid i vita huset måttet. Intriger, intriger, intriger.

Grace and Frankie

Har ni missat den här Netflixserien så har ni gått miste om nåt. Den är så rolig. Den handlar om två kvinnor, spelade av Jane Fonda och Lily Tomlin, som får reda på att deras män haft en relation med varandra de senaste 20 åren. Underbart skådespeleri av några riktiga veteraner. Kul också med en serie som inte är så ungdomsfixerad, utan att huvudrollerna kan få var personer i 70-årsåldern.

2017 ser jag fram emot nya säsonger av både House of cards och Grace and Frankie.