Den gröna trenden håller i sig och det är ju underbart. Jag har alltid gillat krukväxter, men varit lite slö med att pyssla om dem de senaste åren, på slutet var jag så lat att jag hellre bytte krukväxter än att plantera om dem. Nu har jag fått förnyad energi på området och planterar och tar sticklingar som aldrig förr. Nu har jag fått en ny idé. Jag tänker att det kan skulle vara kul att testa att odla lite mer av nyttigheter inomhus och att det också ska kunna bli vackert i fönstret. Mitt senaste projekt är att testodla gurka inomhus. Där jag bor är det ändå kört att odla sådana värmekrävande grönsaker ute.

Gurkplanta

Gurka är som regel platskrävande, så man får vara beredd på att skaffa rätt stora krukor och kanske fundera lite över vilken sort man väljer. Viktigt också när man odlar inomhus är att välja en hybridsort som inte behöver pollineras. Jag är absolut ingen odlingsexpert så vi får väl se hur det går. Men min förhoppning är att jag ska ha ett grönt fönster där man kan plocka en gurka och skiva upp till frukostmackan. Här har jag läst om hur man går tillväga för att odla gurka inomhus.

IMG_1412Här har en planta fått flytta in i en stor vacker kruka från Bergs Potter. I botten av krukan har jag ett rejält lager lecakulor för dräneringen. Gurkorna är solkrävande växter så ett fönster med minst 6 timmars sol om dagen krävs, dessutom behöver de pysslas om med vatten varje dag. Förövrigt tror jag att jag ska ta hem krukorna från Bergs Potter till webshopen, de är otroligt fina. Hantverksmässigt tillverkade för hand i Italien, vacker tidlös design och blir bara vackrare med åren.

Fortsättning följer!