Det är ett bra tag sedan jag var på inredningsmässan Formex för att köpa in vårens nyheter, men det är egentligen först nu som de flesta nyheterna anlänt. Jag måste säga att det var en extra rolig mässa, mest för att jag tittade efter andra saker än det vanliga, för att jag vill testa att utöka sortimentet med lite nya kategorier. Bland annat gick jag bananas bland fina utklädningskläder från svenska Minisa. Antagligen fick jag fnatt för att jag har en treårig liten tjej därhemma som jag fick för mig skulle älska söta prinsessklänningar. Det roliga är ju att hon var med mig när jag packade upp leveransen av ljuvliga klänningar och bara dissade den ena efter den andra, ”inte fin”, ”inte fin”, ”inte fin”. Bara att inse att hon inte gillar att klä ut sig lika mycket som mamma.

35063351-origpic-fef760Hur som helst är klänningarna otroligt fina och välarbetade. De är gjorda för barn, ska vara sköna att leka i men samtidigt fina att klä ut sig i. Inga osköna material mot kroppen och inga sömmar som skaver. Smart är också de elastiska klänningsliven och reglerbara axelbanden, vilket att man klänningen passar alla kroppar. Det är alltigenom handgjort, där alla små detaljer är sydda för hand.

Pipols Bazaar

Det är så roligt att hitta nya varumärken. En monter som jag bara råkade dyka in i var det svenska varumärket Pipols Bazaar. En underbar värld av vackra smycken, necessärer och inredningsdetaljer. Damerna i montern var otroligt roliga och humoristiska och sånt faller jag för.

ss16_4En sak som jag gillade extra mycket var deras fina förvaring i olika mönster. Supersnygga! Finns i en stor variant som passar jättebra som tvättkorg och en mindre som passar för diverse förvaring och mindre tvätt.

Målarböcker

Å hej och hå, jisses vad jag köpt in målarböcker! Trenden med målarböcker för vuxna kan ju inte ha passerat någon och nu kom jag plötsligt på att Pysselgumman så klart måste ha en pysselkategori i sin shop! Alla de mest populära böckerna från senaste året har jag plockat in, men också en del nytt och roligt. Dessutom kommer du att hitta riktigt bra målarpennor.

IMG_3668

En rolig nyhet bland målarböckerna är resemålarboken Min resa där du skapar din egen reseguide genom att färglägga kända turistattraktioner och notera favoritplatserna du besöker. Städerna Paris, Berlin och London finns just nu. En himla kul idé och en bok jag ska ta med mig nästa gång jag åker till Paris!

Lessebo Handpappersbruk

I djupaste Småland ligger ett av Europas sista pappersbruk där pappret tillverkas för hand enligt traditionella metoder. Sånt här älskar verkligen jag! Pappret är så vackert att man vill gråta en smula och håller extremt hög kvalitet. Jag fick nästan andnöd när fakturan från Lessebo damp ner i brevlådan och den var tryckt på så där fint papper med luddiga kanter, det är nog första gången jag nästan velat rama in en faktura! Lessebo Handpappersbruk startade 1693 och under senaste året har de börjat samarbeta med konstnärer och illustratörer på ett sätt som gör att historien möter nutiden. En av konstnärerna man samarbetar med är småländska Annifrid Sjöman, en rutinerad illustratör med världen som arbetsplats och som arbetat mycket med mode. Hennes teknik i kombination med det handgjorda pappret (med underbara råkanter!) gör att varje print känns som ett originalverk i akvarell! Underbart vackert!

35321172-origpic-652d98

35321097-origpic-4112e4

Här ser man bilderna mot svart bakgrund för att man riktigt ska uppfatta den fina råkanten på pappret. Jag hoppas att Lessebo inleder samarbete med fler konstnärer, för resultatet blir alldeles fantastiskt på deras fina papper!

Andra trevliga nyheter

Jag har förstås också köpt in nyheter från mina vanliga leverantörer.

Cozyroom_miljöbild_kuddar_2

Fina kuddfodral från Cozy Room, i samma sköna material som deras populära plädar. Finns i grått, ljusblått och rosa.

IMG_3832

En massa coola nyheter från Vanilla Fly har också landat på lagret. Som t ex den här fasanljusstaken i metall. Så himla läcker!

39315087-origpic-5afa06

Snygghyllor i guldig metall och svartfärgad ek från Hubsch!

IMG_1302

Vackra mattor i svart/vitt är en nyhet i vår från Bungalow. Finns i flera olika storlekar. De är tillverkade i bomull och motiven är tryckta på mattan med den traditionella block-printtekniken som förekommer på många av Bungalows produkter. Tittar du på bilden ovan så ser du skarvarna mellan stämpeltrycken, ett gediget hantverk med andra ord. Mattorna beräknas komma in under maj månad..