Nu är det ju ett tag sen, men i början av september drog jag iväg på mässa i Paris, Maison et Objet. Jag tog med mig min sambo för att förena nytta med nöje. Det blev några härliga och mycket intensiva dagar. Mässan var verkligen enormt stor och man blir rätt trött i skallen av alla intryck och att försöka hitta guldkornen bland alla tusentals utställare. Men några nya leverantörer hittade jag och nu börjar ett börjar nyheterna att komma in i butiken.

Andrée Jardin

Jag gillar fina städprylar, inbillar mig att det blir roligare att städa då. På mässan stötte jag på den franska producenten Andrée Jardin. Företaget startade redan 1947 med sin hantverksmässiga borsttillverkning. Under plast-eran på 60- och 70-talet krympte företaget, men har sedan de naturliga materialen kommit tillbaka vunnit terräng igen. Idag blomstrar företaget eftersom människor av idag vill ha hållbara och estetiska ting. Alla produkter hos Andrée Jardin tillverkas i små serier och tillverkningen är alltigenom hantverksmässig. Produkterna håller mycket hög kvalitet och varar en livstid. Materialen är gediget trä och naturborst av antingen silke eller hästtagel.

MrMrs-CLYNK-NEW-1-e1423228800923

2_andreejardin_clynk_half-768x1152

De här fina sopseten har jag tagit hem i ett flertal fina färger. Sopkonstruktionen är ju lite annorlunda en de vanliga svenska modellerna, men de funkar minst lika bra. Riktigt bekväma att använda.

MrMrs-CLYNK-NEW-2-768x1153

Den senaste tiden har man inlett ett samarbete med Mr & Mrs Clynk, en välkänd fransk designerduo, och detta har resulterat i den härligt pastelliga utformningen av städredskapen du ser ovan.

Aveva Design

Svensk design när den är som bäst. Färgglada produkter, lekfullt och i naturliga material. Det flesta av Aveva designs produkter tillverkas i Sverige och av svenska material. Men man har också en del samarbeten med andra länder, t ex Thailand, och då är hållbarhetstänk och goda förhållanden för de anställda viktigt.

aveva-wool-mat

Här ser vi den vackra lampan WOW (Wood and Wool). Kulor av svensk björk och svensk tovad ull, så fin kombination! Finns hemma i ett flertal färgkombinationer.

leafpot

De här krukorna från Thailand är ett exempel på Aveva designs hållbarhetstänk. De är tillverkade av nedfallna blad man samlat upp. Varje kruka blir förstås helt unik eftersom inget blad är det andra likt, som en människas fingeravtryck. För att tåla väta är krukorna laminerade och insidan klädd med canvas. Ett laminerat blad i botten blir som ett litet fat på insidan. Mjuk i passformen och kan ”knycklas” till för att få det rätta stuket

The Organic Company

När jag sprang runt som en yr höna bland alla montrar så hajade jag plötsligt till för en liten badkappa i våfflad bomull för barn. Så himla fin. Och våfflad bomull är verkligen det skönaste material man kan ha på badtextilier, väldigt behaglig att torka sig med.

badkappa

Den här härliga badkappan finns i grått och vitt och storleken är en onesize som sträcker sig från 2-4 år. Lätt och luftig, inte så klumpig som de i frotté. Och torkar dessutom snabbt.

The Organic Company är ett danskt företag som har miljötänket i fokus. Alla produkter är tillverkade av organisk bomull och certifierade med den internationella organiska produktstämpeln GOTS (Global Organic Textile Standard). Bomullsodling i dag är en riktig miljöbov, då det ofta kräver mängder av vatten och kemikalier för att minska angrepp av skadedjur och för att öka avkastningen. Så välj organisk bomull för att medverka till en bättre bomullsproduktion och på sikt en bättre miljö i världen.

wellness4Se här vilka vackra badhanddukar. Och så praktiska sedan. Bandet som löper uppe i kanten som gör att du kan enkelt fäster handduken runt kroppen när du kliver ur duschen.

Le sac en papier

Den här snygga och stilrena papperspåsen har ju valsat runt i bloggosfären ett bra tag. Men nu finns den alltså hos Pysselgumman också. Superfin till allehanda förvaring.

31011381-origpic-322fa3

Madam Stoltz

Ett nytt och trevligt märke hos Pysselgumman är Madam Stoltz. Danskt förstås, de har sitt huvudsäte på den lilla ön Bornholm. De har verkligen massor av fina saker i gedigna material.

Mood_15

 

Bland annat de här vackra och populära marmorbrickorna. Allt från Madam Stoltz hittar du här.

Fabric Copenhagen

Fabric Copenhagen är ingen nykomling hos Pysselgumman, men på Maison et Objet blev jag tokkär i deras nya kollektion av linnelakan. Oerhört vackra!

!cid_4196CDA5-F4A0-493B-901E-6B9D199AAA3D@home

Linne är ett dyrare material att producera än bomull, därav det höga priset på linnesängkläder. Men det är ett mycket hållbart material som bara blir vackrare och skönare ju mer man använder det. Och den som väl börjat använda sängkläder av linne vill inte använda något annat. Fabric Copenhagens nya linneserie finns i ett flertal fina färguppsättningar och kommer till Pysselgumman i slutet av oktober. Tills dess får ni hålla till godo med de vackra kuddarna och plädarna som ni hittar här.

Bungalow

Sist, men inte minst, vill jag lyfta fram mina favoritdanskar Bungalow. De har funnits länge hos Pysselgumman och deras Alladinlyktor har verkligen varit storsäljare. Nu utökar man sitt lyktsortiment med fler lyktor som tagna ur Tusen och en natt.

Lyktor_bungalow_interiörDe nya vackra lyktorna går under benämningen Jasmine och Alibaba och finns i två storlekar varav den stora är rejält stor och passar som golvlanterna.

Rea

Jag vill också gärna tipsa om smått och gott som finns under extrapriskategorin.

Reakategori_oktober